Egy mondat hajléktalan 2019-10


2019-02-22 22:16:54

A rendezvényen közel nyolcvan kortárs író, költő és színész, valamint több száz civil vett részt. Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért” címmel meghirdetett rendezvényt Erdős Virág költő, Kovács Gábor Tamás és Udvarhelyi Tessza, A Város Mindenkié csoport egyik alapítója szervezte.

Kortárs írók, színészek, rendezők, riporterek és civilek közösen tiltakoztak a törvény hatályba lépése előtt egy nappal „ Egy mondat. Egy mondat - el a kezekkel a kunyhóktól!

Egy mondat hajléktalan. Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért” címmel tartottak tüntetést vasárnap délután Budapesten a Kossuth téren.

Holnaptól tilos utcán hajléktalannak lenni Varga Ferenc hajléktalan szerkezeti lakatost. Résztvevők az Egy mondat.

Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért” - címen meghirdetett rendezvényt Erdős Virág költő, Kovács Gábor Tamás, és Udvarhelyi Tessza, A Város Mindenkié csoport egyik alapítója szervezte, a demonstráció lényege pedig, hogy részt vevők egy- egy mondattal tiltakozzanak a Büntető törvénykönyv hajléktalan létformát kriminalizáló módosítása ellen. Az alkotmánymódosítást a szabálysértési törvény módosítása követte, e szerint ha 90 napon belül háromszor is felszólítanak a rendőrök egy hajléktalan embert az „ elkövetés” helyszínének elhagyására, illetve hajléktalanszálló igénybevételére, akkor szabálysértési őrizetbe vehetik, és gyorsított bírósági eljárást követően közérdekű munka végzésére kötelezhetik, vagy elzárásra büntethetik.

Ha szeretnél te is segíteni ennek a kisokosnak a terjesztésében, innen le tudod tölteni a tájékoztatót és továbbítani tudod egy közeledben élő hajléktalan embernek. Egy mondat hajléktalan.

Az „ Egy mondat. Budapesten több mint tízezer hajléktalan él, a civil szervezet nem tud mindenkihez eljutni.

Az alkotmánymódosítást a szabálysértési törvény módosítása követte, e szerint ha 90 napon belül háromszor is felszólítanak a rendőrök egy hajléktalan embert az „ elkövetés” helyszínének elhagyására, illetve hajléktalanszálló igénybevételére, akkor szabálysértési őrizetbe vehetik, és gyorsított bírósági eljárást követően közérdekű munka végzésére kötelezhetik, vagy elzárásra büntethetik. A mondat ott lebegett a levegőben, átfonva a bevásárlókocsi rácsait, elsuhanva a szemetesbe kidobott, félig összenyomott ivóleves dobozokról lecseppenő cukros őszilé- foltok felett, alig érintve az odább kéregető hajléktalan markában lapuló húszforintosokat.

Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért című, a Város Mindenkié csoport szervezésében megtartott demonstráción a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. október 14- én.

Egy mondat Demonstráció a hajléktalanságban élők védelmében. a közterületi hajléktalanság tilalmáról szóló jogszabályok nem adnak jogalapot sem a kunyhókban élő hajléktalan emberek.

/page_id=1198 /1619/news.phpaction=show&id=1619 /7df8bc34d48c/news.phpsubaction=showfull&id=1039 /news.phpsubaction=showfull&id=1324 /aa0b40b04f/news.phpaction=show&id=84 /341/forum.phpmod=viewthread&tid=341 /forum.phpmod=viewthread&tid=389
Dr edith eger age - Egészségügyi tippek az öregedés elleni küzdelemhez

Copyright © 2019 · All Rights Reserved · Legjobb öregedés elleni küzdelem 30